Results 1 to 7 of 7
  1. #1

    Default Gopro unable to connect

    I have a 2019 SE 550 and cannot connect my Gopro Hero 7. the boat has it on the list but will not connect. I have also tried to connect it to a 2019 SA at my dealer showroom, Same outcome. Any suggestions?

  2. #2
    Join Date
    May 2019
    Posts
    2

    Default

    I've talked with about 10 different '19 owners that all tell similar GoPro stories, none of which ended in 'mine works'. This was a pretty big feature that came with the updated helm. Our Hero5 Session actually connected and was controllable the first time. Had a couple failed attempts, then was able to connect again. But that was in the first few hrs of owing the boat, and since then, nuttin. GoPro is known for having somewhat klunky interface, even their IOS app is really flaky. We sent a bunch of info to the factory guys, but I've not heard much back other than them asking for camera and Dash firmware details.

    Any factory folks on here that can help shed some light? Is this an issue with Supra side or GoPro side?

    I'm ok to give them time to work out the bugs, but I'd like to have some confidence someone is working on it.

  3. #3
    Join Date
    Aug 2019
    Posts
    3

    Default

    So this is not an isolated issue?

    Have you tried this? "Remove the Camera Entry from the App’s Device History & Re-Pair
    Due to a number of factors, the connection between app and camera can become out of sync, particularly when attempting to reconnect to a previously paired camera. If you’re having problems reconnecting to a camera that
    has previously been paired to the app, try removing the camera entry from the app’s device history and freshly pairing it again using the below instructions:"

    I think that might help you guys with your concern.
    If not try contacting gopro customer help or maybe sell and buy a new one.

  4. #4
    Join Date
    Aug 2019
    Location
    Knoxville, TN
    Posts
    4

    Default

    Something came out about the dual band GoPros and connecting. People were having success using the 2.4ghz vs the 5.0. Maybe that helps.
    2018 Supra SA400 aka The Ron Burgandy

  5. #5
    Join Date
    Feb 2020
    Location
    Miami Beach Florida
    Posts
    1

    Default

    Having the same problem 2020 sl450 can not connect GoPro hero 8 black tried everything please help

  6. #6
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Knoxville TN
    Posts
    1,042

    Default

    Quote Originally Posted by Six4ya View Post
    Having the same problem 2020 sl450 can not connect GoPro hero 8 black tried everything please help
    I would check with your dealer, it was a known software issue for the 5.0 mode.

    Try setting the GoPro 2.4gz (slow), close your GoPro phone App, and turn off the WiFi on your phone.
    I think other boat makers had this issue too, Nautique, and that was the solution for some of those owners, worth a shot.

    Read about it freezing up too. . . . software compat. items.
    Last edited by MJHKnox; 02-24-2020 at 11:41 AM.
    2018 Supra SL400

  7. #7
    Join Date
    Apr 2020
    Posts
    1

    Default

    I am not sure if this is helpful, but what I did, was make sure that the Go Pro is on 2.4gz. When the boat screen asks for the password, it is the password in your camera, not the password you used in the Go Pro App. To find the password in the camera, you have to go to preferences, then connections, then camera info. The first password the GoPro gave me had characters that weren’t available on the key pad on the boat. I had to reset connections on the camera to get a new compatible password. Once I did that, it synced up and works great. I hope this is helpful.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •